Over amy

Ik ben Amy Joanke van den Broeck, een jonge vrouw (vind ik zelf) met een academische achtergrond in de psychologie en in de verloskunde.

Door de jaren heen heb ik me breed ontwikkeld: zowel als professional in de GGz en in de maatschappelijke sector, als op gebied van communicatie en fotografie. 

Als fotograaf maak ik graag visuele reportages voor maatschappelijke organisaties of breng ik het werk van vrouwelijke (sociale) ondernemers in beeld.

Als psycholoog ben ik inzetbaar voor theoretische en creatieve projecten binnen de GGz. Ik kan vakinhoudelijke teksten redigeren, interviews afnemen en fotoreportages maken. 

fotograaf virtual assistent boxmeer cuijck brabant

Waardengericht leven

Een groot doel is leven volgens mijn overtuiging en waarden. Ik leef met sterke overtuigingen en woon en werk samen met mijn gezin in Noord Brabant waar wij gezamenlijk een maatschappelijke stichting runnen, en het leven samen met andere gezinnen en ouderen delen binnen een multigenerationeel samen-wonen project waar duurzaamheid centraal staat. Ook heb ik (vanuit idealistisch oogpunt) met veel genoegen voor andere stichtingen gewerkt binnen mijn loopbaan.   

het moederschap

Een andere grote levensinvulling is het moederschap. Ik voed twee kindjes op, en breng hen mijn levenswaarden bij. Tijd voor mijn kinderen staat op nummer één. Om die reden is vrijheid en zelfbeschikking zowel in mijn werk als in het ouderschap en de opvoeding heel belangrijk. En ik ben het meest productief als ik mijn werk flexibel kan combineren met het ouderschap. Op deze manier ben ik gepassioneerd, en komt dat anderen ook ten goede.

Mijn ervaring

Zowel binnen de psychologie als binnen de verloskunde deed ik verschillende ervaringen op, welke ik mee kan nemen in mijn creatieve en theoretische werkzaamheden.

in de psychologie

Binnen de psychologie specialiseerde ik me in online therapie en e-health, consulten via videobellen, en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ik heb hart voor deze behandelmethode! Ook ben ik goed in het redigeren van wetenschappelijke teksten en onderzoeksartikelen binnen de GGZ, en interview en gesprek. Met mijn kennis en ervaring kan ik jouw bedrijf verrijken.

in de verloskunde

Als verloskundige in opleiding hield ik mij bezig met prenatale en postnatale zorg, waaronder het leiden van spreekuren, begeleiden van baringen en thuisbezoeken na de bevalling. Ik ontferm me nu graag over onderwerpen als: autonomie en regie van de zwangere/barende vrouw, zorgvragen buiten de protocollen om, traumatische ervaringen. Ook breng ik graag ervaringsverhalen in kaart, inclusief fotografie.

"Ik heb Amy leren kennen als een zorgvuldige collega. Zij is in staat gebleken om gevoelige onderwerpen op een zorgvuldige wijze en respectvol te hanteren. "

M. de Boer

"Je hebt een goede planning en straalt rust en zelfvertrouwen uit. Amy is een academische doener die bijzonder goed is in communicatie. "

Dr. R. Geenen